13 Ekim 2012 Cumartesi

Yaratıcılıkta sınır yok...

Ek besinlere başlamanın bende yarattığı stress çok kötüydü...
Oğlumcuma neyi nasıl yediricem diye düşünürken en basit olarak gördüğüm ıspanak, patates ve havuçtan oluşan sebze çorbası çok büyük keyifle yediğimiz karışımlardan oldu... Ama ıspanak oğluma alerji yaptı... Ispanakı şimdilik listemizden çıkarttık yerine hazır yeni çıkmışken kerevizi ekledik ve oğlumcumun damak tadına göre sebze çorbamızı yaptık...
1 küçük kereviz
1 küçük patates
1/2 havuç
Azıcık kıyma
Bir tutam muskat

Çınar kabız olduğu için de bağırsaklarını çalıştıran besinleri değişik şekillerde verme yolları ararken de kayısılı bir muhallebi uydurdum...
6-8 adet günkurusu kayısı
1 1/2 su bardağı su ( bebeğim küçük olduğu için süt kullanmadım ama kullanılabilir)
1 çorba kaşığı irmik
Kayısılar suyun içine atılır, bir süre kaynadıktan sonra irmik sürekli karıştırılarak ilave edilir. Blendırdan geçirilerek servise hazır hale getirilir.

Kahvaltı yemeyen ve su içmeyen oğlum suyu kaşıkla verince bayılarak içti. Kahvaltıyı da bulamaç haline getirmeden ayrı ayrı verince (tabii gene kaşıkla) çok sevdi. Kahvaltı için de erik marmelatı yaptım oğluma.
750 gr Mürdüm eriği
4 adet irice en tatlısından elma
2 Çay kaşığı limon
Eriklerin çekirdekleri çkıkartılır tencereye konur. Elmalar çekirdekleri ve sapları çıkartılıp güzelce sirkeli su ile yıkandıktan sonra katı meyve sıkacağı ile sıkılır (yaklaşık 3 subardağı). Elmaların suyu ve çıkan püresi eriklerin üzerine konularak suyu çekene kadar kaynatılır. Blendırdan geçirilerek kavanozlara koymaya hazır hale getirilir.

Anne olunca ne kadar yaratıcı olabileceğimi de anlamaya başladım...
Ek besin olayı gerçekten zor iş onu bilir onu söylerim...

0 yorum:

Yorum Gönder